Wędliny z Podstolic

Podstolice, to miejscowość położona zaledwie kilka kilometrów od południowej granicy Krakowa, nieopodal Wieliczki.

Jej początki i nazwa sięgają XIII wieku i związane były z urzędem Podstolego, namiestnika stolnika, któremu produkty i wyroby na stoły książęce i królewskie na Wawelu dostarczali mieszkańcy Podstolic, słynący między innymi z wysokiej jakości wyrobów masarskich.

Przekazywane z ojca na syna metody tradycyjnego wytwarzania oraz wędzenia wędlin przetrwały do dzisiaj. Dlatego nasze produkty cechują się charakterystycznym dla staropolskich wyrobów aromatem i wykwintnym smakiem.

O Firmie

Jesteśmy firmą rodzinna, założoną w 1989r. Tajniki wyrabiania wędlin zostały przekazane z ojca na syna, dzięki temu zachowujemy od lat tradycyjne metody produkcji oparte między innymi na naturalnym wędzeniu drewnem i starannym doborze przypraw.

Nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów, co decyduje o niepowtarzalnym smaku i aromacie naszych wyrobów. Dbamy o różnorodność asortymentu.

Grono naszych Klientów poszerza się nieustannie, co daje nam dużą satysfakcję i mobilizację do dalszego działania. Stawiamy sobie za cel wyrabianie dla Państwa wędlin najwyższej jakości, opartych na tradycyjnych recepturach ponieważ zależy nam na zdrowiu naszych Klientów.

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej