Firma Gawor na liście wybranych projektów KSOW 5/2021 Województwa Małopolskiego

2 projekty, w których partnerem jest nasza rodzinna firma - Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja znalazły się na liście wybranych projektów KSOW 5/2021 Województwa Małopolskiego. 

Miło nam poinformować, że 27 kwietnia 2021 r. Zarząd Województwa Małopolskiego przyjął uchwałę w sprawie przyjęcia listy ocenionych operacji partnerów KSOW zgłoszonych do Jednostki Regionalnej KSOW Województwa Małopolskiego w naborze nr 5/2021 w ramach Planu Operacyjnego KSOW 2020 – 2021 Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 i znalazły się na niej aż 2 projekty Instytutu Rozwoju Obszarów Wiejskich,
w których jesteśmy partnerami.


Pierwszy projekt pn. Przykłady dobrych praktyk w zakresie regionalnego dziedzictwa kulinarnego – organizacja dwóch wizyt studyjnych: dla obecnych oraz dla potencjalnych członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska w Województwie Warmińsko-Mazurskim.

Operacja ma na celu pogłębienie i wymianę wiedzy pomiędzy uczestnikami wyjazdu w zakresie innowacyjnych, nowych rozwiązań w przetwórstwie i produkcji żywności w oparciu o wiedzę przekazywaną przez praktyków z Województwa Warmińsko-Mazurskiego – producentów, przetwórców, sprzedawców sektora rolno-spożywczego. Uczestnicy wizyty studyjnej zapoznają się z przykładami dobrych praktyk z zakresu rozwoju przedsiębiorczości na obszarach wiejskich dla producentów rolnych oraz przedsiębiorców prowadzących różnoraką działalność, a także podmiotów oferujących produkty lokalne, tradycyjne czy świadczących usługi hotelarsko-gastronomiczne.

Partnerzy dodatkowi projektu: Pstrąg Ojcowski, Magdalena Węgiel; P.P.U.H. Tłocznia Maurer, Krzysztof Maurer; „Bacówka u Krzyśka” Krzysztof Łaś; Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja Szczepan Gawor.


Drugi projekt pn. Organizacja stoiska dla producentów produktów regionalnych, tradycyjnych, ekologicznych z Województwa Małopolskiego oraz należący do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska podczas Targów Smaki Regionów 2021 w Poznaniu.

Głównym celem organizacji stoiska podczas Targów Smaki Regionów w Poznaniu, na którym wystawcami będą producenci produktów regionalnych, tradycyjnych, ekologicznych oraz należący do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska jest min. prezentacja bardzo bogatej oferty ich produktów na arenie krajowej, pozyskanie nowych świadomych konsumentów, możliwość nawiązania przez producentów z Małopolski nowych relacji biznesowych z sektora HoReCa, okazja do pozyskania informacji na temat potrzeb potencjalnych odbiorców. 

Partnerzy dodatkowi projektu: Pstrąg Ojcowski, Magdalena Węgiel; P.P.U.H. Tłocznia Maurer, Krzysztof Maurer; „Bacówka u Krzyśka” Krzysztof Łaś; Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja Szczepan Gawor; Winnica Goja Wiesław Gój.

 

Źródło: https://irow.org.pl/7-projektow-irow/ 

 


Odwiedź portal KSOW: www.ksow.pl 
Zostań Partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.


 

Wróć

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej